vrijdag 30 juni 2023

Amateurtje

Al mag ik van alles en nog wat doen, ik ben en blijf een gesjeesde kantoorpik die wat handig is. Een amateurtje. Dat is trouwens af en toe best wel te zien, maar ik zit daar niet mee. Het kost de mensen die ik help niets of een habbekrats. Maar dat neemt niet weg, dat ik altijd mijn best doe.
Ik heb werk van zogenaamde vaklui gezien, waarvan ik dacht : "Dat kan ik beter!" Zoals een vierkant gat in een tegel waar een ronde buis doorheen moet. Of de warme kraan op rechts en de koude op links gemonteerd. Of een stuk staal tussen koperen leidingen. Ordinaire schroeven en/of spijkers in hardhout, met als gevolg roestslierten op of in het hout. Of aan elkaar gebakken metaal in plaats van gelast. 😅
Aan de andere kant vind ik dat een foutje ook iets charmants heeft. Dan kan men zien dat een amateurtje is bezig geweest. Of een quasi vakman op de vrijdagmiddag. Vanmorgen raakte ik per ongeluk met de verfroller een paar keer een rubberen flap. Ik heb geen poging ondernomen om die vlekken even weg te werken. Ze vormen mijn bedrijfsstempel.