dinsdag 27 juni 2023

Drie maal is scheeprecht

In dit geval gaat het niet om een schip, maar een aanhangwagen. Tijdens het gebruik van de bak is de stekker van de verlichting beschadigd geraakt tijdens het achteruit manoeuvreren. Een deel van de metalen stekker was gebroken. Op de trekkende bus zit de contactdoos vlak naast de knobbel van de trekhaak gemonteerd. Toen de aanhanger wat schaarde tijdens het achteruitrijden (er werd niet eens scherp ingestuurd), werd de stekker gekraakt.
Ik heb toen een nieuwe stekker gekocht, maar hem voor de zekerheid apart gelegd. We waren nog niet klaar met de verhuizing. Wat denk je? Tijdens de verhuizing is de bus over de nieuwe stekker gereden! 😂😂😂 Iemand had de stekker per ongeluk op de grond laten vallen en had dat niet opgemerkt.
Vanmorgen heb ik weer een nieuwe gekocht. Geen aderlating, want hij kost €4,00. Nu de verhuizing achter de rug is, heb ik hem gemonteerd. Toen ik de oude verwijderde zag ik dat de bedrading met kabelschoentjes in de stekker was gemonteerd. Het zag er bijzonder uit. Omdat de nieuwe stekker een andere manier van kabelmontage heeft (een gat met een schroefje), heb ik al die schoentjes van de kabels geknipt. Met een speciale tang heb ik de resterende uiteinden van de schoentjes rond geknepen, zodat ze in de opening van de betreffende stekkerpoot passen. Voor het geval dat, heb ik in de Matrix een kaartje liggen met daarop de aansluitingen van de kabels op zo'n stekker. Dat kaartje bewees me weer een dienst. Eerder heb ik van de caravan de 13 polige stekker vervangen door een 7 poligen. Dus het was een mij bekend klusje, maar toch.
Ik heb alleen de mistlamp kabel (blauw) niet aangesloten. Ik moet de nieuwe stekker nog wel even testen. Maar ik vertrouw erop, dat het dit keer in één keer goed is.