zondag 18 juni 2023

Vaderdag 2023

Weer een jaar waarin wij niet op stap hoeven om naar een vader te gaan. Ik type bewust niet 'onze vader', want die 'zijd in den Hemelen'.
Vanmorgen was ik wat laat. Ik heb uitgeslapen. Zodoende stond ik pas rond half zeven in de badkamer. In de meeste gevallen is het zo dat als ik wakker word, ik ook uitgeslapen ben. Ik word rond een uur of 5 wakker. Vanwege het weer blijf ik dan niet liggen mijmeren over de dag die staat te wachten. 's Winters blijf ik wel langer liggen. Vanwege de kou, want we slapen met het raam open.
Vaderdag is voor mij ook Opadag, want veel vaders zijn ook opa. Daarom is het niet vreemd ook de kleinkinderen op zo'n dag te zien.
Gisteren hebben we zo'n beetje gevierd, dat de verhuizing wat ons betreft afgerond is. Geheel conform de planning. Planning? Ja, want er waren afspraken gemaakt over de oplevering van de oude loods, het beëindigen van het huurcontract van de opslagbox en van de huurwoning van Bens vriendin. Alle zijn een aantal dagen voor de deadlines opgeleverd en zonder dat we last hadden van enige druk / stress. Het was net werken.
Son had kippensoep gemaakt met balletjes erin. Samen met stokrood met smeerkaas en kruidenboter hebben wij zitten genieten. Mmmm! Er gaat niets boven een zelfgemaakte soepje. Soms zondigen we door een blikje te openen. Maar dat zijn de bijzondere omstandigheden die daartoe leiden. Een mens moet toch wat, hè?  Als ik in deze tijd trek heb in erwtensoep, dan komt die uit een blik of worst. Na zo'n maaltijd ben ik weer voorlopig genezen. 😅 Fijne Vaderdag, mensen!