zondag 18 juni 2023

Anders gelezen

In Dongen is personeel van de luchtmacht naar huis gestuurd. De gebouwen waarin zij werken, kennen erg veel achterstallig onderhoud. De reden : er is geen geld. Defensie heeft het geld is naar het corrupte Oekraïne overgemaakt en heeft er wapentuig voor dat land gekocht. Dit alles ten koste van de veiligheid van het eigen personeel en eigen land.
Er is een gevoel van ongemak bij de CU, vanwege de samenwerking met de PVV op provincie niveau. De christenen vinden de samenwerking 'onnatuurlijk'. Het doet mij denken aan het gedrag van de farizeeërs. Oké. Was de omgang van Jezus met hoeren, zieken en ongelovigen volgens deze zelf benoemde christenen soms ook 'onnatuurlijk'? Misschien is het een kans om hier en daar wat van elkaar te leren, wat water bij de wijn te doen, te tolereren en/of te accepteren. Zoals in een zich beschaafd en democratisch land noemend Nederland de gewoonte zou moeten zijn.
"Rusland heeft de dam waarschijnlijk zelf opgeblazen, aldus experts", is dus geen zekerheid. Waarschijnlijk is het niet waar. Met een vreemde toevoeging : "Rusland had de dam in handen en dat is van essentieel belang" Dus je eigen spullen kapot maken ligt voor de hand. Het geeft te denken.
Men probeert het opblazen van de Nord Stream pijpleiding in de schoenen te schuiven van Oekraïne. Net zoals het neerhalen van MH 17 in de Russische schoenen geschoven werd. Zolang de echte schuldigen maar buiten beeld blijven. Helaas voor de gekochte main stream media met hun eigen Pravda is er ook nog de vrije, onafhankelijke journalistiek.