zaterdag 17 juni 2023

Een opstapje


Vanwege de dakkoffer heb ik twee steunen gekocht. Ze zijn bedoeld om gemakkelijker bij de dakkoffer, fietsen, surfplanken e.d. op het dak te kunnen komen. Ze voorkomen klimpartijen en nemen nauwelijks ruimte in beslag. Ik kwam ze bij een paar nationale aanbieders tegen. Daar kosten ze gemiddeld €15 exclusief verzending. Dat werd mij te gortig. Alles is al bijna 2x zo duur geworden.
Verder zoekend zag ik een Chinees stel voor nog minder dan de Nederlandse prijs! Het scheelt zo'n 50% inclusief gratis verzending! Ik heb het Chinese duo besteld en vrij snel ontvangen. Dankzij de Chinese economie scheelt het mij weer euro's. Mijn koopgedrag is dus ook beïnvloed door Ruttes inflatie. Dus niet bij mij klagen over buurtwinkels, milieu, de Chinese voorkeur voor Rusland enz.
Natuurlijk heb ik ze beide getest. Wat een gemak en luxe! Aan de andere kant zit een knoertharde, verchroomde punt. Daarmee kan ik een ruit intikken. Bijvoorbeeld wanneer iemand met zonnig weer een kind of huisdier in z'n auto achterlaat. Want die mensen zijn er nog steeds.