zondag 25 juni 2023

Het duurde even

Met het afdakje ben ik zo goed als klaar. Misschien komt er een vervolg, want mevrouw gaat over de flap nog wat nadenken. Maar tot nu is ze zeer tevreden met het resultaat. Er zijn kwesties die bij mensen lang in het hoofd kunnen blijven rondgaan, omdat ze geen hulp hebben / krijgen. Het beschadigde afdak was er dus zo een. Ik heb weer iemand geholpen en blij gemaakt.
Ik mag dan zonder kleerscheuren van dat afdak afgekomen zijn, het was wel weer veel ochtendgymnastiek. Omdat veel ongelukken in een klein hoekje zitten, ben ik heel bewust en voorzichtig te werk gegaan. De hoogte viel weliswaar mee, maar toch. Een mens kan raar terechtkomen.
Wat denk je? Na 3 ochtenden veilig klussen, viel er gisteren weer een balk op mij. Dit keer niet op mijn hoofd, maar op mijn grote teen! Ik was gewoon met beide voeten op de grond een mobiele bloembak (foto) aan het demonteren, toen die balk (180x7x4) met het uiteinde precies op mijn teen viel. Dat gebeurde toen ik een schroef losdraaide en in de gedachte verkeerde dat er nog een schroef vastzat. Maar die bleek dus doorgeroest te zijn. Gelukkig had ik de bak op zijn rug neergelegd, zodat de balk niet van een grote hoogte kwam. Maar die 50 cm was hoog genoeg. Dat was dus even een koude douche. Ook voor mijn teen, want die heb ik direct letterlijk onder de douche gezet.
Wel raar dat ik in zo'n pijnlijke situatie plots wel kan dansen en bijna al de coupletten van het Wilhelmus in scheldwoorden kan vertalen. 😂😂 Ach, achteraf lach ik er maar om. Het kan soms heel anders verlopen, dan ik van tevoren dacht. Dit keer duurde het even. De koude douche voor mijn teen heeft geholpen. Als het goed is, krijg ik geen blauwe teennagel, ook al werd de nagelriem geraakt.