woensdag 28 juni 2023

Trouwen

In het nieuws mis ik berichten over het Oekraïense leger dat in het oosten van Oekraïne ook dorpen en steden beschiet met slachtoffers tot gevolg.
Valt het anderen ook op, dat vrouwen die willen trouwen het altijd over die dag hebben? Mooie, dure jurk, mooie make-up, veel bloemen, prachtige locatie, de ring(!) en het feest. Maar ja, dat is toch maar een dag of zo? Hoe zit het met de rest van de tijd na de huwelijksvoltrekking?
Als een mannelijke collega vertelde dat ie ging trouwen, werd ie door anderen (getrouwden) gewaarschuwd. Soms grappig : "Wanneer heeft ze jou dat verteld?" of "Ben je het gelukkig zijn zat of zo?" tot serieus : "Dag sportwagen" en "Bezint eer gij begint!"
Tegenwoordig is het nog vreemder voor deze opa. Meiden vallen zowel letterlijk als figuurlijk op opgepompte dekhengsten die er mooi en vrouwelijk uitzien. Ze maken er zelfs tv programma's over. Niet ter lering, maar enkel ter vermaak. Die jonge meiden gaan later zwanger weg om vervolgens als alleenstaande moeder door het leven te gaan. Met onderweg een zoektocht naar een echte, loyale vent om het kind alsnog een vader te geven. In 30% van de gevallen (op jaarbasis) zijn de vaders van kinderen niet hun biologische vaders (US onderzoek).