woensdag 14 juni 2023

Vermoeid, maar voldaan

 De afgelopen anderhalve week ben ik aan het werk. Fysiek werk, Ik werk halve dagen. 's Morgens, want dan is het qua temperatuur nog vol te houden en voel ik me het best. Ik ben nu eenmaal een ochtendmens. De verhuisklus is bijna geklaard. We gaan alleen nog in de opslagbox stoelen weghalen en uit de oude loods het houten frame van de werkbank. De rest is allemaal al overgebracht naar de nieuwe locatie.
Ook verhuizen is voor mij een project, dat gefaseerd en gestructureerd aangepakt wordt. Ook hier zijn de tussentijdse resultaten belangrijk, anders lijkt het een verhaal zonder eind. Doel- en resultaatgericht zijn en met een organiserend vermogen. Zo schiet het op en blijft het leuk.
De echt zware dingen hebben we bij het mannenwerk ingedeeld. Vrouwen willen weliswaar gelijke behandeling, maar er blijft wat ons betreft nog steeds een verschil tussen man en vrouw. Mannen beschikken fysiek over spierballen, vrouwen psychologisch. 😉
's Middags doe ik het rustiger aan. Dan ga ik nadat Fenna met mij gewandeld heeft, even onder de douche en daarna op de bank liggen. Ik kijk dan even naar de nieuwsberichten op andere zenders, geniet van een kop thee met een lepeltje honing en ontspan me. Wat mij inmiddels opgevallen is, is dat de tv zo snel van programma wisselt. Net als de klok van het tijdstip. Ik knipper even met mijn ogen en hoppa weer een programma en een uur voorbij! Zo heb ik al een paar keer de ontknoping van een moordzaak gemist. 😄 Maar goed, op die manier is het voor mij wel uit te houden. We hebben dagelijks weliswaar een vermoeid, maar ook een voldaan gevoel.
Morgen zullen zowel de oude loods als de opslagbox helemaal leeg zijn. Dan staat de hele mikmak op de nieuwe locatie, waar het de komende periode z'n definitieve plek krijgt.
De nieuwe loods wordt dan ingericht en het huisraad bevindt zich dan in de nieuwe woning.