donderdag 8 juni 2023

Onvolledig

Zoals verwacht wordt er nog steeds op Donald Trump jacht gemaakt. De Democraten zijn als de dood voor Trump, vanwege het groot aantal aanhangers. Men (Democraten dus) wil hem gaan vervolgen wegens het bezit van geheime documenten. Voor een president heel gewoon. Voor een vicepresident niet. Gek genoeg(?) wordt Joe Biden niet vervolgd voor dezelfde daad. Terwijl hij als vicepresident wél in overtreding was. Jammer dat het nieuws dat niet toevoegt aan het bericht. Maar ja, het is wel weer de anti-Trump NOS.
Er klinken nu al geluiden uit het Westen, als zou Oekraïne de dam van de waterkrachtcentrale zelf hebben opgeblazen. In het recent verleden zijn er al aanvallen op centrale uitgevoerd. Rusland richt zich op de 'betrouwbare' onderzoeksjournalist Seymour Hersh.
Mark Rutte wees direct naar Rusland en riep weer onzin over oorlogsmisdaad. Dezelfde Rutte schreeuwde over een aanslag op de democratie (dat nou net Rutte dat moet roepen) toen een Japanse ex-ministerpresident doodgeschoten werd. Dat betrof een privé ruzie en had niets uit te staan met de democratie en alles met een sekte. De oorlogs- en andere misdaden (o.a. Toeslagenaffaire, coronabeleid en Groningen) van Rutte zelf worden onder de mat geveegd.
Zelensky probeert op allerlei manieren geld, wapens en steun van het Westen te behouden en te krijgen. De clown hangt een zielig verhaal op, terwijl hij zelf verantwoordelijk is voor de vele slachtoffers. Zelensky heeft immers gekozen voor de Amerikaanse clown en diens politiek en zijn land in een oorlog gestort. In mijn optiek is er geen sprake van een Russische inval, maar een Russische reactie op de vele bombardementen door het Oekraïens leger in het oosten van Oekraïne sinds 2014, waar pro-Rusland Oekraïners wonen en het niet nakomen van de akkoorden van Minsk.
Hier horen we niet zoveel over de politiek in het nabije en midden oosten. Het is namelijk zo, dat de Arabische wereld Amerika uitgekotst heeft. Vanuit Amerika wordt veel diplomatie ingezet om het tij te doen keren. Maar volgens Al Jazeera zal dat tevergeefs zijn. De website maakt ook geregeld melding van oorlogsmisdaden begaan door Israëli tegen de Palestijnen. De jodenstreken bestaan dus nog, zij het met een andere lading net zoals het antisemitisme, dat ook in een modern jasje gestoken is.