zondag 7 mei 2023

Zijkant herzien -3-

Ondanks de onderbrekingen ben ik toch weer wat gevorderd met het renoveren van de zijkant van de overkapping. Het is de kant op het zuidwesten, die nu voorzien is van twee ramen.
Afgelopen zaterdag heb ik het kozijn als geheel afgetimmerd en wat met plamuur gewerkt. Na het schuren heb ik de hele mikmak in de grondverf gezet. Ik was er bijna de hele dag mee zoet. Vooral het verstekzagen nam veel tijd in beslag. Gelukkig was het droog en zonnig. Volgens mij ben ik zelf wat bruiner geworden.
Op het moment dat ik dacht : "Het is genoeg geweest", begon het te regenen. Niet zomaar een bui, maar een flinke hoosbui. Heerlijk, dat groeizame weer. Vanwege de verwachte regen heb ik mijn werkzaamheden erop afgestemd. Eerst de buitenkant in orde gemaakt en toen pas onder de overkapping aan de slag. De onderkant van die zijkant bestaat uit gehalveerde schuttingdelen. Die heb ik ooit een keer gescoord, toen ik ergens een woning gereed maakte voor de verkoop. Het waren dure kwaliteitsdelen, die er toen zo goed als nieuw uitzagen.
De opdrachtgever zei, dat ze naar de vuilstort moesten. Maar ik mocht ze ook voor mezelf houden.
De schuttingdelen verkeren na bijna 8 jaar nog steeds in zeer goede conditie. Dus die heb ik maar laten staan. Om toch de wind buiten te houden, heb ik aan de buitenkant op die delen een groen zeildoek gespannen. Het groene doek is nauwelijks zichtbaar, omdat het zich deels achter de standaard schutting bevindt. We hebben dat doek ook gebruikt voor onze schutting aan de andere kant (foto). Wat ik trouwens nog wel storend vind, is dat de oude schutting van het huis goed zichtbaar is. Ik hoop daarop een fraaie poster te hangen, met een wat natuurlijker beeld. Aan de linker kant is de bloeiende struik van de buren te zien. Sonja mag voor de raamdecoratie gaan zorgen.
Zelf mag ik de hele mikmak een keer wit schilderen.