zaterdag 6 mei 2023

Een kier dichten

Om haar katten in de tuin te houden, heeft ze een paar betonnen bandjes voor het tuinhek geplaatst. Het hek heeft aan de onderkant zo'n 20 cm vrije speling met de grond. Ze heeft mij gevraagd of ik die ruimte bij voorkeur met een plank (geen gaas) dicht te maken. In dit geval zal er een plank horizontaal aan de onderkant van de tuindeur bevestigd moeten worden.
Vanmorgen was ik daar even op de koffie (met poffertjes!) om de situatie te bekijken. In wezen is de oplossing inderdaad simpel : een plank aan de onderkant aanbrengen. Omdat mevrouw zelf ook veel klust, liet ik haar vertellen hoe ze het wilde hebben. Ze wilde de plank gewoon tegen de deur geschroefd zien. Dat kon, maar ik vond het mooier staan als de plank tussen de verticale planken kwam te zitten. Mevrouw keek wat bedenkelijk en opperde dat dan aan een kant van de deur alle verticale planken eraf moesten. Ik zei dat ik een veel gemakkelijker oplossing had. Ik opende de tuindeur, wees naar beneden zei : "Ik schuif hem van hier er zo tussen." We moesten beiden lachen. Ze zei gelijk : "Vrouwen denken anders dan mannen." Ik heb het woord 'anders' dit keer niet gecorrigeerd in eenvoudiger. De zelfgemaakte poffertjes smaakten zo heerlijk.
Omdat ik zelf even naar de bouwmarkt moest om nieuwe ijzerzaagbladen te kopen, heb ik voor haar gelijk maar een plank gekocht. Ik heb hem op maat gezaagd, tussen de verticale planken van de deur geschoven en hem vastgeschroefd. Omdat ik daar toch bezig was, heb ik de twee stoepranden weer teruggelegd in haar tuin. Iedereen weer blij.
Mijn bezoekje leidde tot een andere uitdaging. Een afdakje met kunststofgolfplaatjes. In de plaatjes zaten gaten, veroorzaakt door een flinke hagelbui. Ze wilde die dunne plaatjes vervangen door een golfplaat op rol. Dus een geheel in plaats van allemaal losse plaatjes. Ik heb beloofd erop terug te zullen komen. Het is een stevig afdak, dus ik kan er met een gerust hart op gaan zitten.