zaterdag 13 mei 2023

De andere zijkant

Vanmorgen heb ik de lange trekkoordjes van de rolgordijntjes ingekort. Daarna kon ik de koordgeleiders op het kozijn schroeven. Aan de buitenkant heb ik een spiraal gemonteerd. Daar kan eventueel schaduwdoek aan opgehangen worden. Dat doek kan gewoon blijven hangen als het raam geopend of gesloten wordt.
Omdat wij nu eenmaal toch bezig zijn met het herinrichten van de overkapping, zijn we aan de andere kant aan de slag gegaan. Die kant is open en grenst aan de standaard schutting. Daar komt soms ook wind en regen naar binnen. Aan die kant bevindt zich ook een kast en een plantentafel. Ik heb die tafel speciaal op maat gemaakt, zodat de bbq eronder past.
Vanmorgen hebben we de hele mikmak verwijderd, de tuinkast opgeruimd en de plantentafel buiten neergezet. Al met al leverde de opruimactie drie volle vuilniszakken op. Om enigszins iets tegen de nattigheid en wind te doen, hebben we een doek met een fraai strandbeeld tegen de schutting geprikt. Het is een heel ander gezicht. Voor €6,- zitten we nu aan een tropisch strand. Daar kan TUI niet tegenop. Ik miste alleen nog de muziek van Hawaï. 😅
De buurvrouw is van plan om in de loop der tijd aan die kant een afdakje te maken. Dat zal ook schelen. Ik heb haar al gevraagd ons in te seinen als ze eraan zou beginnen. Dan kan ik de bevestiging van het zonnedoek aanpassen. Ik heb gistermiddag het doek weer op het dak gelegd en vastgezet. Het werd mij te warm. Het schaduwdoek zit met de ogen vastgeschroefd op het dak. Aan haar kant zou ik het ook met elastieken vast kunnen zetten aan de schutting aan onze kant. Dan draai ik daar drie haken in het hout en maak ik aan de ogen een stuk draad met een tentelastiek.
We hebben ook het tentdoek aan de voorzijde verwijderd. Wat ons betreft mag de zomer komen.