maandag 15 mei 2023

Uit de winterslaap -2-

Vanmorgen hebben we de caravan opgehaald. Hij stond keurig buiten te wachten, met links en rechts een escorte. Het is wel weer leuk dat ding na al die maanden weer te zien.
Thuis zijn we direct aan het klussen geslagen. Als eerste hebben we het interieur laten ventileren. Het was mooi droog van binnen, maar toch. Ik heb de klussenlijst er maar bijgehaald. Als eerste heb ik de koppeling vervangen door het antislinger exemplaar. Die leek er gemakkelijk op te gaan, maar de tweede bout paste net niet. Het gat in de koppeling zat ongeveer 2 mm verkeerd ten opzichte van het gat in de trekstang annex oplooprem. Die standaard gaten zijn 12 mm groot, terwijl het gat in de koppeling slechts 10 mm groot was. Er was dus nog ruimte om dat gat op te boren naar 12 mm. Die boor heb ik wel moeten kopen, want niemand in de buurt had hem. Maar goed, ik heb weer gefietst vandaag. Ik wil alleen nog het harmonicarubber met een slangklem vastzetten.
Na dat klusje heb ik het fietsenrek op de dissel gemonteerd. De bevestigingen moest ik wel passend maken op de dissel, anders had ik tussen de eerste fiets en de voorkant van de caravan te weinig ruimte. Ik moest daarvoor een stukje uit de voorste goor verwijderen. De beugel in het midden heb ik er nog niet opgezet.
In het interieur heb ik wat kleine dingen gedaan. Ik heb de 230 volt koelkast vastgezet en een scharniertje van een zitbank gerepareerd. Bij nader inzien hebben we besloten de zo goed als nieuwe voortent te verkopen. We hopen budgetneutraal een kleinere, lichtgewicht tent te kopen. Zo een die we voor de kampeerbus gebruikten. Daarvan was een rits beschadigd, dus die hebben we toen in de bus laten liggen. Het fijne van zo'n ten is niet alleen het gewicht, hij staat binnen 10 minuten en heeft maar één framebuis in u-vorm. Het schuine dak voorkomt waterzakken in het dak. Mocht de tent nat zijn, dan kan ie thuis onder de overkapping gemakkelijk opgehangen worden om te drogen. Dat is met de huidige voortent niet te doen. Als het goed is, dan scheelt de verandering ook bijna 15 kg aan gewicht.