vrijdag 12 mei 2023

Zandzakken voor de deur

Je krijgt een aanmoedigingsprijs van de gemeente vanwege een zinvol initiatief : de sociale cohesie bevorderen en eenzaamheid bestrijden o.m. door het organiseren van een gratis koffietafel. Thee drinken mag trouwens ook.
Mooi zo'n prijs, dus gaan de vrijwilligers nog meer gemotiveerd aan de slag. Ze houden een enquête onder de burgers, gaan op zoek naar een geschikte ruimte en doen aan pr. Maar als het puntje bij het paaltje komt, laat diezelfde gemeente het compleet afweten. Er is tot drie keer achtereen toe een afspraak niet nagekomen. Ze staan wel in de agenda's maar de betrokken ambtenaren laten het zonder enig bericht afweten. Daarbij worden smoezen gehanteerd zoals 'afspraak onbekend' (staat gewoon in de centrale agenda!) en 'personeelstekort' ( wat blijkbaar een eufemisme is voor onfatsoenlijk gedrag).
De kwestie betreft het zoeken naar een geschikte ruimte. Op dit moment is een lokaal in een school beschikbaar. Maar niet tijdens vakanties en/of andere vrije dagen. De vrijwilligers zoeken een ruimte die ook tijdens schoolvakanties beschikbaar is. Juist in de vakanties is de behoefte aan onderling contact groot.
Zelf ben ik zeer tevreden over de gemeente. Maar mijn contacten beperken zich tot het buitengebeuren, zoals het groenonderhoud,  herstel van trottoirs, zwerfafval enz. Die ambtenaren komen de afspraken wel na en zeer snel.