woensdag 24 mei 2023

Censuur

Van een onafhankelijke journalist die o.m. verslag doet van de gebeurtenissen in Oekraïne en Rusland zijn diverse berichten verwijderd. Het zijn toevallig berichten, die negatief zijn voor Oekraïne en/of positief voor Rusland. Het is me al eerder opgevallen, dat veel oude berichten verwijderd zijn. Met dezelfde insteek : ze komen de westerse media ongelegen.
Hetzelfde geldt voor de betrokkenheid van Amerika bij de staatsgreep in Oekraïne. Daarin speelden Joe Biden en veel geld een hoofdrol. In berichten over de activiteiten van zijn zoon Hunter Biden is ook flink gesnoeid. De berichten over de activiteiten van de Bidens worden nu afgedaan als zijnde nepnieuws, complottheorie en/of stemmingmakerij. Wij horen of lezen verder ook niets over de kinderen die ten onrechte via de Toeslagenaffaire onder Wopke Hoekstra zijn ontvoerd door Jeugdzorg. Evenmin over de miljarden die Hugo de Jonge heeft doen verdwijnen ten tijde van de coronacrisis. Of is dat allemaal ook niet gebeurd?
Censuur is in de meeste gevallen bedoeld om mensen onwetend te houden. Ooit is de RK kerk ook zo bezig geweest. Niemand mocht de Bijbel lezen. Stel je voor, iemand zou erachter kunnen komen dat de kerk hen belazerde. Nee, men mocht enkel geloven in wat de kerk zei. Die kerk heet nu politiek. Politiek met de communistische trekken die we uit de Koude Oorlog periode kennen.