woensdag 24 mei 2023

Wat een verschil!

We hebben het duidelijk getroffen met het weer tijdens ons kort verblijf op de camping. Wat was het gisteren plots koud! De wind kwam uit het noorden en dat was goed te merken. We hebben het lijstje met op- en aanmerkingen over de caravan afgewerkt. Vanmorgen gaat ie weer naar de stal.
Ik had die oude Gamma schroef- en boormachine meegenomen naar de camping. Dat ding draaide met horten en stoten, ondanks de volle accu's. Hij heeft blijkbaar te lang stilgelegen. Na lang draaien, afwisselend in beide richtingen, kwam ie wel weer los. Ik heb nog geprobeerd wat contactspray te gebruiken zonder de boor te hoeven openschroeven. Weer thuis besloot ik de boor weg te geven. Ja, gratis. Dan kan de ontvanger niet klagen. Ik had een dubbele koffer met accu's en laders en maar één boor. Die andere koffer kocht ik ooit van iemand wiens boor kapot was. Ik betaalde toen €10 voor twee vrij nieuwe accu's, een lader en de koffer. De nieuwe eigenaar is er blij mee.
Toen ik thuis mijn andere boor gebruikte was het verschil erg groot. Ik ga de komende periode een gereedschapset samenstellen voor in de auto. Een complete koffer kopen vind ik niet nodig. Daar zit veel te veel in en is relatief duurder. Zonder boor, maar met wat schroevendraaiers, tangen, steeksleutels enz.