woensdag 17 mei 2023

On the road

Na alles ingeladen te hebben en het huisje schoon hadden, zijn we op pad gegaan. Voor het zover was, leek de antislingerkoppeling problemen te geven. Hij viel niet over de kogel van de trekhaak. Na wat gepuzzel bleek een van de onderdelen van het antislingermechaniek klem te zitten. Ik slaakte een zucht van opluchting. Heel even schoot het door mijn hoofd dat de kogel te groot zou zijn. Maar dat leek mij niet mogelijk. Het mechanisme dat de kogel klemt, bleef wat hangen.
Als eerste zijn we naar de weegbrug hier in de buurt gereden. Met de personenweegschaal heb ik thuis nog de kogeldruk gecontroleerd. De wijzer stond stil op 72 kilogram. Mooi! Ik wou dat ik dat woog. Haha!😅 Op de weegbrug hebben we de asdruk gemeten. Dus de beide wielen van de sleurhut op de brug en de auto dus niet. Het gewicht kwam uit op krap 740 kilo! Keurig onder het maximaal toegestane gewicht van 750 kg. Ik hoefde niets te betalen. “Extra vakantiegeld!”, grapte de man.
Zoals vaker hebben we een boerencamping opgezocht, Dit keer in de buurt van Schijndel / Veghel. We wilden bij die grote kampeerwinkel in Schijndel gaan kijken naar een lichtgewicht tent.
De camping is vrij nieuw. Een jong stel is ermee begonnen. Na aankomst stonden er al drie campers. Die hebben een aparte strook. Wij zijn de enige met een caravan. Morgen verwacht men meer gasten.