maandag 29 mei 2023

Van het oostfront

Tot op heden heb ik in de reguliere media niets gelezen of gehoord over de vernietigde commandobunker bij Kiev. Vanuit de ondergrondse bunker werd met hulp van NAVO adviseurs het Oekraïense leger aangestuurd. Bij het bombardement in maart j.l. met speciale raketten zou niemand de aanval overleefd hebben.
Er doen allerlei suggesties de ronde, waarom het tegenoffensief van Oekraïne niet gestart wordt. Van Russische zijde wordt gezegd, dat de zware bombardementen het tegenoffensief hebben doen voorkomen.
China wil het tot een wapenstilstand laten komen, waarbij Rusland de bezette / vrije regio's zal behouden.
In Rusland is de verkiezingsoverwinning van Erdogan als zeer positief ontvangen.
De EU heeft juridische gezien niet het recht om Russische eigendommen in beslag te nemen. E ris een aantal rechtszaken gestart door de 'bestolen' Russische eigenaren.
Griekeland weigert vooralsnog akkoord te gaan met weer een pakket sancties tegen Rusland. Tot op heden hebben de sancties Rusland weinig leed opgeleverd. Ze hebben een contraproductief effect doordat andere landen de gaten in de Russische markten graag vulden. De afzet van met name Russische olie is zelfs gegroeid. O.a. door grote contracten met Japan en India, die de energie (inclusief aardgas) hard nodig hebben voor hun economie.
Amerika heeft verontwaardigd gereageerd op de plaatsing van raketten met kernkoppen in Wit Rusland. De plaatsing van soortgelijke Amerikaanse raketten in o.a. Polen en Roemenië moeten de Russen blijkbaar voor lief nemen.
Vanwege de toestroom van westers wapentuig, blijft Rusland de militaire depots en transportroutes aanvallen.
Zoals het er nu voorstaat streven Amerika en zijn vriendjes naar een Oekraïense zelfmoord. In feite werken zij samen met de Russen. Aan de andere kant is het nog steeds de wens van Amerika om Rusland aan te vallen. Niet zelf natuurlijk, maar Oekraïne moet dan het vuile werk opknappen. Rusland zal in dat geval een kernoorlog niet schuwen.