zaterdag 27 mei 2023

Noodzakelijk en make up

Dat keukenblokje heb ik ook conform mijn beroepsdeformatie aangepakt. Nadat ik de oude, kleine ingebouwde koelkast had verwijderd, heb ik het blokje 'gebruiksklaar' gemaakt. Meer vanuit het oogpunt : werkt het? Dan is het goed. Daarna is er tijd om de boel te verfraaien; tijd voor de make up.
Ik pak vaker klussen op die manier aan. Eerst het grovere werk, daarna de boel verfijnen. Meestal is verfijnen nodig, omdat het oog ook wat wil. Dan ga ik pas bijvoorbeeld plamuren, schuren en lakken.
De aanpak heeft ook te maken met de kosten. Het liefst geef ik geen geld uit. Er zijn zoveel restanten en/of overbodige dingen beschikbaar. Om die reden heb ik al een tijd zoekopdrachten uitstaan op een verkoopsite. Vanwege die aanpak komt mijn creativiteit goed van pas. In de regen op een tweewieler rijden met een open gescheurde vuilniszak als regenjas is daar een voorbeeld van. Zo'n rol met grijze regenjassen is vele malen goedkoper dan de goedkoopste jas van Agu.😅
Het voordeel is ook dat we meestal geen haast hebben in dingen te veranderen of te verbeteren. De extra tijd die dat oplevert kan leiden tot leuke, goedkope oplossingen.