vrijdag 26 mei 2023

Keukenblokje aanpassen

Na veel wikken en wegen hebben we besloten het huidige keukenblokje voor wat betreft de indeling te veranderen. Anders wordt het een te grote ingreep, zowel fysiek (ander blokje) als financieel. Ik ga de drie (tijdelijke) deurtjes verwijderen, zodat open ruimtes ontstaan. De legplanken gaan eruit, evenals het drinkwatervat. Afhankelijk van de constructie ga ik ook het midden stuk verwijderen. Dat stuk verdeeld de ruimte in een deel van 60 cm breed en een smaller deel van plm 40 cm breed.
In de ontstane ruimte ga ik een ladesysteem met draadmanden installeren. Zo'n systeem is kant en klaar, dat ga en kan ik niet zelf maken. Ik zal zo'n bestaand systeem wel moeten aanpassen. In de ruimte bevindt zich namelijk een deel van de wielkast. Dus dat wordt ook een uitdaging.
Ik wil het aanrecht met kookplaat en spoelbakje laten zoals het is. Het vormt namelijk één geheel van rvs. De kookplaat kan afgedekt worden met twee scharnierende plakjes. Je moet die twee naar achteren klappen en tegen de achterwand vastzetten (foto). In opgeklapte toestand hebben ze geen functie.  Dat willen we ook niet meer. In plaats van twee halve plakjes, komt er één plank, die opzij (naar links) geklapt kan worden. Met een of twee inklapbare steunen kan dat deel als extra bladruimte gebruikt worden tijdens het koken. De watertank zal niet meer in de kast onder het aanrecht komen, maar onder ons bed. Daar is een zee van ruimte.
Tot zover de ideeën. Nu de uitwerking nog.