vrijdag 19 mei 2023

Op de camping

Overdag is het erg zonnig en warm. ’s Nachts echter is het behoorlijk koud hier. Is er al sprake van en woestijnklimaat? Gelukkig hebben wij een fijn kacheltje in de hut. Die hebben we ’s avonds niet nodig. ’s Morgens wel. Dan is het zo’n 10 Celsius in ons hutje. Om hem ’s morgens aan te zetten moet ik wel mijn bed uit. Maar ja, deze Hollandse kerel kan wel tegen wat kou.😁 Terwijl het kacheltje de hut opwarmt tot zo’n 20 Celsius lig ik weer warm in bed.
De voorziening om de digitenne antenne op een tentstok te monteren, werkt naar behoren. Dankzij de koppelmoer (omcirkeld) en het gesneden draad op de tentstok. De antenne staat als een huis en zelfs de harde wind krijgt geen vat op hem. Toen ik de tv instelde, zag
ik dat we 32 zenders ontvangen met die zwarte vlag.
’s Middag hebben we een eindje gefietst. Het schijnt dat Brabanders naast het fabriceren van drugs in hun vrije tijd erg veel fietsen. Ik heb nog niet ontdekt welke de relatie tussen beide activiteiten is. Tenzij het over epo gaat.
Zo langzamerhand zijn er meer gasten op de camping verschenen. En stel heeft een herdershond, die niet aangelijnd is. Als ik de eigenaar met de hond zie naderen, doet hij hem wel aan de riem. Vanmiddag viel de hond blaffend en grommend uit naar een andere campinggast, die gewoon voorbij liep. Later gebeurde het weer, maar toen moes de hond de camper in. Ik begrijp niet waarom ze dat beest los laten lopen, terwijl er op de camping een aanlijnplicht geldt.
Er is hier een leuk sanitairgebouw. Het heeft drie vertrekken met een douche, toilet en wastafel. Je hebt dus je eigen ‘badkamer’.