dinsdag 16 mei 2023

Tappen en snijden


Omdat ik de antenne van het digitenne systeem het liefst op een tentstok plaats, heb ik daarvoor een oplossing bedacht. Ik heb een stukje 6 mm draadeind gebruikt om daarop een metalen plaatje te monteren. Gewoon een gat erin geboord, de draadeind er doorheen gestoken en zowel onder als bovenop met een moertje vastgezet. De antennevoet staat op een krachtige magneet. Die kan ik dan op dat plaatje zetten.
Met een koppelmoer kan ik dan het draadeind op de punt van de tentstok vastzetten.
De punt van de tentstok is gelukkig ook 6 mm. Als eerste heb ik een tap en snijsetje uit de loods opgehaald. Alvorens het draad te gaan snijden heb ik het vlakke uiteinde wat puntig geslepen. Op die manier kan het (ronde) 6 mm snijmes gemakkelijker in het metaal grijpen. Rustig en voorzichtig draaiend met af en toe een drupje olie heb ik het schroefdraad aangebracht. Daarna heb ik het stuk draadeind met de koppelmoer met de punt van de tentstok verbonden. Zo, ik kan weer een klusje van de aktielijst afvinken.
Het is me gelukt de fietsendrager opklapbaar te maken. Precies zoals ik het me voorstelde. Hij scharniert om de bevestigingsbeugels. We kunnen nu in de bergkast bij de dissel komen. Aan de voorzijde kan ie ook niet naar links of rechts verschuiven. Voorlopig zet ik hem vast met een tweetal spanbandjes. Het meeste gewicht drukt toch verticaal op de drager.