zaterdag 13 mei 2023

Uit de winterslaap

Afgelopen week zag ik her en der kampeermiddelen op straat en bij woningen staan. De vakantie is merkbaar voorbij. Voor ons tijd om zelf eens op pad te gaan. De campingbeheerders zijn wat ingewerkt en het is aanzienlijk rustiger.  😁
Komende maandag ga ik de caravan uit z'n winterslaap halen. We gaan hem in alle rust voorbereiden op een korte vakantie. Om de aanpassingen die we vorig jaar gedaan hebben (herinrichting van het interieur) uit te proberen. Voorafgaand ga ik nog wat veranderingen aanbrengen. We hebben op zolder de doos vol spullen staan. Niet alles wordt aangepakt. Er zijn wat zaken die prioriteit hebben, zoals een fietsenrek op de dissel en een andere koppeling (anti-slinger) monteren. Vorig jaar hebben we de fietsen in de caravan meegenomen. Ze stonden toen achterin, tegenover de deur. Maar ik wil dat gewicht van 60 kg liever op de trekhaak hebben.
Voor ons vertrek ga ik de combinatie vakantie klaar weer op de weegbrug zetten. Ik wil de asdruk weten. Die moet onder de 750 kilo blijven. Ik ben optimistisch gestemd, want de caravan is qua gewicht afgelopen jaar erg veel afgevallen. Daar zou menigeen jaloers op worden.