dinsdag 16 mei 2023

Oeps, foutje!

Het was wel een opkikker om het interieur van de caravan weer te zien. Het oogt ruim en gezellig! Ik kreeg direct zin om op pad te gaan. Nadat ik zo mijn best gedaan had met het monteren van het fietsenrek op de dissel, liep ik tegen een foutje aan. De luiken die tegen de voorzijde van de caravan zitten, stoten bij het openen tegen het rek! Da's balen natuurlijk. Maar het leverde wel weer een nieuwe uitdaging op.
Ik heb daar na het klussen rustig over kunnen nadenken. Van de twee luiken hoef ik enkel het luik links op de foto te gebruiken. Daarachter staat namelijk de gasfles. Die wil ik toegankelijk houden. Het linker luik is fake. Die gaf bij aankoop van de sleurhut toegang tot de bergruimte onder een van de banken.  Maar die banken zijn verdwenen, dus heb ik het gat mooi dicht gemaakt en afgewerkt met een lichtmetalen plaat aan de buitenzijde.
Het hele rek verwijderen leek me geen oplossing. Dan zou ik telkens 8 bouten moeten los- en weer vastmaken. De basis van het rek is een aluminium buis met een diameter van 26 mm. Hij zit met beugels op de dissel gebout. Die beugels hebben dezelfde vorm als de bekende klemmen om pvc tegen een wand vast te zetten. Dat betekent dus, dat ze ook als scharnierpunten gebruikt kunnen worden.
Ik maak de beugels aan de kant van de caravan los en kan dan het rek omhoog klappen. Neergeklapt overweeg ik het rek met twee spanbanden (links en rechts) aan de dissel vastmaken. Als extra beveiliging verander ik de beugels dusdanig, dat ze zowel links als rechts om de disselbalk vallen. Dan kan het rek op die punten ook niet heen en weer schuiven. Het zal een voorlopige oplossing zijn. Ik geef de voorkeur aan een snel- / spansluiting. Ik wil in elk geval niet telkens bouten moeten los- en vastdraaien.