zaterdag 20 mei 2023

Het liefst gratis

Tot nu toe boffen we met het weer. De temperaturen lopen geleidelijk op. We zijn veel buiten in de zon. Het is verder lekker rustig op de camping. Het lijkt wel zondag. Tegenover de camping is een boomkwekerij. Wel raar dat campinggasten daar hun hondje uitlaten. Ze lopen in feite over de grond van de kwekerij. Er is heel veel ruimte hier om een hond uit te laten. Maar sommige mensen…. De meneer met de loslopende herdershond is erop aangesproken. Zijn buren, een gezin met twee kinderen, hadden ook klachten. De hond kwam bij hun camper en probeerde iets van de kinderen af te pakken.
Meneer liet zijn hond gewoon hier op het gras plassen. Op de strook waar caravans staan. Hij keek rustig toe terwijl de herder haar plas deed.
Gelukkig zijn ze vanmorgen weer vertrokken. Veel camperaars hebben van die kleine honden. Je kent ze vast wel, de ‘cavia’s’ die zo lelijk keffen en grommen.
Hoewel ze met hun campers zelfvoorzienend zijn, betalen ze het gewone tarief. Niet iedereen is daar blij mee. Ik zou zeggen : ga dan niet op een camping staan. Een andere optie zou kunnen zijn, de kosten van het sanitaire deel te scheiden van het vaste tarief. Wie ook gebruik wil maken van het sanitair kan dan een (sleutel)kaart kopen.
Je kunt als camperaar ook wat meer geld opzij leggen als je een camper koopt. Dan hoef je niet alles het liefst gratis te verwachten.