zondag 7 mei 2023

Respect voor Viktor Orban

Afgelopen week hoorde ik delen van een speech aan van de Hongaarse premier Victor Orban. Ik mag zijn recht toe recht aan visie wel. Zo zei hij dat Hongarije sterk genoeg is om zich niet door Amerika in een oorlog te laten dwingen. Dat zullen de Amerika-schapen in Brussel niet leuk vinden. Orban is van mening, dat met een president als Donald Trump er nooit een oorlog gekomen zou zijn. Als president zei Trump tegen Zelensky heel nadrukkelijk, dat ie met Poetin in overleg moest gaan, om een oorlog te voorkomen. Helaas luisterde Zelensky niet naar Trump, maar wel naar de seniele Joe Biden en zijn linkse oorlogszuchtige achterban.
Orban heeft het gezin ook hoog op de lijst staan voor wat betreft bescherming. Met ruim 30 maatregelen probeert hij het gezin  te vrijwaren voor hoge kosten en de negatieve invloeden van de woke beweging op met name het gebied van seksuele geaardheid en genderwaanzin.
Orban hekelt het onderzoek naar het corruptieschandaal bij de EU. Hij voorspelt dat de kwestie in de Brusselse doofpot zal verdwijnen. Brussel dat het centrum moet worden van een groot Europa, waarin democratisch gekozen nationale regeringen weinig tot niets in te brengen zullen hebben. De zelfbenoemde bazen in Brussel maken in werkelijkheid de dienst uit. Daar past Orban voor. Logisch.