dinsdag 16 mei 2023

Van het oostfront

Er zijn geruchten als zouden de Russen van Bakhmut een soort 2e Berlijn willen maken. Met een Russisch en Oekraïens deel. Het Oekraïens offensief is uitgesteld. Er is te weinig personeel, de risico's op grote verliezen zijn hoog en de aanvoer van westers wapentuig stagneert vanwege de vele Russische aanvallen. Zelensky blijft daarom roepen om direct steun van de NAVO door het sturen van troepen. Een grote voorraad munitie die uit Engeland overgebracht is, is in Khmelnytskyi  volledig vernietigd. Men zegt dat daarbij radioactief stof is vrijgekomen, omdat er sprake is van de aanwezigheid van uranium.
In en rond verschillende Oekraïense steden regent het bommen en raketten afkomstig van Russische precisie aanvallen.  
In het westen beginnen steeds meer mensen de oorlog en het gebedel om geld en wapens door Zelensky zat te worden. Het gaat ten koste van de eigen levensstandaard en Oekraïne is en blijft een corrupte bodemloze put.
Veel landen zijn de dubbele moraal van het Westen meer dan zat. Onder het mom van democratie en/of de aanwezigheid / productie van vernietigingswapens worden miljoenen slachtoffers gemaakt, waaronder veel burgers. De verontwaardiging over de oorlog in Oekraïne wordt als huichelachtig afgedaan. Het westen speelt vanwege dat gedrag die landen in handen van China en Rusland.