zaterdag 6 mei 2023

Vergeten

Sinds mijn ogen 'beter' worden, zet ik geregeld mijn bril af. Vooral als ik aan het werk ben, dan heb ik de bril niet nodig. Erger, dat vind ik hem storend omdat ik dan niet prettig kijk. Ik gebruik ook geen leesbril meer. Ik zal niet zeggen dat ik weer kan zien als aan havik. Tenzij ie slechtziend is. 😁De leesbril gebruik ik meer als een soort veiligheidsbril, niet om beter te zien.
Afgelopen week was ik mijn gewone bril (afstand) weer eens kwijt. Ik zet hem vaak pardoes af, als ik iets ga doen. In dat geval keer ik terug naar de plekken waar ik iets heb staan op zitten doen. We hebben dit keer overal gezocht, maar konden hem niet vinden. Ik snapte er heen barst van. Met mijn leesbril kan ik ook vrij ver zien hoor, maar de andere bril geeft een 100% goed beeld.
Ik had op een gegeven moment de moed maar opgegeven. Met de gedachte : 'hij zal wel ergens plots opdagen.' Toen ik met de overkapping bezig was, stond plots iemand voor me neus. Ze zwaaide met een bril en vroeg : "Willem, is ie soms van jou?" Tja, toen schoot een herinnering plots in mijn grijze massa omhoog. Ik had voor haar de bbq nagekeken. Op dat moment had ik blijkbaar mijn gewone bril op. Om goed te kunnen zien, had ik de bril afgezet en in haar schuurtje ergens opgelegd. Ik heb geen moment meer gedacht aan dat klusje bij haar. Dat was ik ook vergeten. 😅 Ik vergeet nogal wat.