woensdag 10 mei 2023

Distributieriem vervangen -2-

Morgen gaat de Matrix naar de garage. Dan worden de distributieriem en andere riemen vervangen en wordt ie gelijk APK gekeurd. Dat is wat vroeger dan gepland, maar het is voor ons gunstiger vanwege vakanties. De APK verloopt namelijk in juli. 
Vanmorgen ben ik in alle rust verder gegaan met het afwerken van de zijkant van de overkapping. Toen ik besloot de andere kant ook maar weer eens een schilderbeurt te geven, zag ik sporen van water. Na een controle bleek de afwerkplaat aan de bovenkant hier en daar niet meer goed aan te sluiten op de balk. Ik ben met toestemming in de tuin van de buurvrouw gegaan, om daar staande op een trap de situatie te bekijken. Wat denk je? Zo'n 8 jaar geleden heb ik die driehoekige plaat er weliswaar opgeschroefd, maar hem nooit definitief gemonteerd! Stom hè? Ik zal het wel weer vergeten zijn. Ik heb de plaat alsnog definitief vastgezet. Die kant staat op het oosten en heeft weinig te verduren. Daarom is het mij niet eerder opgevallen.
Aan die kant heb ik gelijk maar een legplank vervangen. Het was een geplastificeerde spaanplaten plank, waarvan de deklaag los ging laten. Dus weg ermee. Rest mij nog 5 speciale schroeven kopen, om een stuk trespa fatsoenlijk vast te zetten. Ook die plaat heb ik provisorisch vastgezet met gewone schroeven. Geen gezicht, maar morgen is weer een dag. Dan kan ik 's morgens op de terugweg van de garage even langs de bouwmarkt gaan.
Inmiddels hebben we wel een fraai tropisch uitzicht via een van de ramen in de overkapping.