woensdag 17 april 2019

Zithoogte verlaagd

de voorste is al 5 cm lager
Van je familie moet je het hebben! Zoals gezegd stonden de beide stoelen in de camper te hoog. Dat komt door het plaatsen van draaiplateaus onder beide. Zodoende kwamen de zitplaatsen zo'n 5 cm hogerop te staan, dan oorspronkelijk.
Gelukkig hebben we ook een zoon annex machinebankwerker / lasser. Ik heb hem de uitdaging voorgelegd en hij zag wel mogelijkheden de sokkels te verlagen. Vanmorgen heb ik de verlaagde versie opgehaald. Nou, die ziet er mooi en laag uit. Hij had de sokkel zowaar ook gespoten. Wat wil een mens nog meer? We zijn dik tevreden met het resultaat. Nu de andere nog. Die van de chauffeursstoel heb ik gistermiddag uitgebouwd. Ook die wordt dus wat lager. Dat klusje wordt wat lastiger denk ik, want aan de zijkant zitten montagepunten voor de handrem. Maar daar zal Robert ook wel weer wat op vinden.
de stoof kan weer thuisblijven
Voor mij was de hoogte niet echt een probleem. Mijn stoel is namelijk ook in hoogte verstelbaar. Maar ik wil het geheel gelijk houden met als bijkomend voordeel, dat ook wat langere mensen gewoon door de voorruit kunnen kijken. Op dit moment is de cabine tamelijk leeg. Dat biedt de gelegenheid ook die eens te controleren. Jaar in jaar uit met natte voeten de wagen in, kan immers ook leiden tot roestvorming. Al zal dat erg meevallen vanwege de rubberen bekleding onder de mat.