maandag 22 april 2019

Met Pasen thuis


Met een kampeerbus in bezit zou je verwachten, dat we met dit mooie Paasweekend weg zouden zijn. Niet dus. We zijn al eerder wat verplichtingen aangegaan voor dit weekend. Omdat we dan toch thuis zijn, zijn we voor een van de dagen ingegaan op een uitnodiging. Toch even eruit.
Gisteren hebben we na lange tijd weer een rit gemaakt in de kampeerbus. De beide stoelen zitten uitstekend na het verlagen van beide kolommen met 5 cm. Het stuur rust nu niet meer vlak boven mij beide dijen. Er is ruimte zat. Onderweg naar het zuidwesten van het land, was het enkel rond Utrecht even druk. We verlieten de A27 richting Gorinchem. Bij Sliedrecht namen we de N3, de de route richting de Moerdijk enigszins verkort. Maar wat een rare weg! Het is voor een groot deel een autoweg, maar dan een met.... drempels! Geen officiële, maar drempels ontstaan vanwege slecht onderhoud. Vooruit kijkend (zoals het hoort) zag ik ze opdoemen vanwege de zwarte bandensporen op het wegdek. Veelal veroorzaakt door vrachtverkeer. Afgezien van de drempels kent de weg erg veel oneffenheden. De maximumsnelheid is 100 km/uur. In wezen onverantwoord op zo'n slecht wegdek.
Onderweg hebben we heel wat insecten doodgereden. Ze sloegen te pletter op de bus. Er was nauwelijks sprake van wind, dus kwam de ballonvaart ook van de grond. Een fraai gezicht hoor als die grote gekleurde ballen zo stil door de lucht zweven.
Vandaag, 2e Paasdag, houden we weer een bijeenkomst voor wat buurtbewoners. De bbq gaat dit keer aan.