woensdag 17 april 2019

De MacGyver kist

5 cm lager
Nu de voet van de stoel verlaagd is heeft dat gevolgen voor de kist, die tussen beide stoelen staat. De kist heeft een tweetal functies : zitplek van Fenna en bergruimte voor gereedschap en dergelijke. Voorheen was de kist ook in gebruik als opstapje, maar ik heb op verzoek van mijn bijrijder toch maar een echt trapje gekocht. Als we ergens staan, zet ik de kist buiten op poten van in de grond geslagen haringen. Da's tegen het vocht. In de kist ligt van alles en nog wat. Het is een soort MacGyver kist die altijd wel iets bevat, waar ik een probleem uitdaging mee kan aangaan. Dus ook wat boutjes en moeren, een strip metaal, lijm enz. En natuurlijk een koffertje met gereedschapsset.
stof-teef
De kist moest ook met 5 cm verlaagd worden. Als ik dat niet zou doen, kan ik hem niet meer tussen de voorstoelen schuiven. Er zitten dan wat knoppen en hendels in de weg. Dus heb ik eerst het sluitwerk verwijderd en een rand van 5 cm afgetekend op de kist. Daarna was het zagen geblazen. Dat levert zaagstof op, maar gelukkig had ik een zeil neergelegd. Daar bleek Fenna ook blij mee te zijn, want toen ik even in het schuurtje aan het rommelen was, zag ik na terugkeer dat de Friese teef op het zeiltje in de zaagstof lag (zucht). Ze lag lekker in de zon te dromen, dus liet ik haar maar. Fenna heeft ook typische dingen. Soms noem ik haar een zeikwijf, omdat ze overal de boel markeert met een paar druppels urine. Maar ach, anderen hebben een takkewijf als hond. Dat zie je aan de berg stokken voor de deur.
met aangepast bakje
Na de kist heb ik ook het bakje wat aan de sokkel hing moeten aanpassen. Maar ook dat was vrij snel gebeurd. In dat bakje bewaren we spullen die we direct bij de hand willen hebben. Zoals de riem van Fenna, spanbandjes en een flacon motorolie (die nog steeds ongeopend is). Ik heb de kolom alvast weer in de bus gemonteerd. Hopelijk komt zaterdag de andere, verlaagd en wel, weer terug. En anders een andere dag. Er is geen haast bij.