maandag 8 april 2019

Een mooie maandagochtend

Heerlijk zeg. Ik hoef niet te werken en het is mooi weer. Neemt niet weg, dat om 10.00 uur vanmorgen de bus al weer geladen is met afval voor de vuilstort. Dus gewerkt wordt er wel en ik ben ook nog vrij vroeg van start gegaan.
Na het laden ben ik gaan rijden om het ledikant en de eettafel met stoelen weg te brengen. Zonde? Ja, dat wel. Maar helaas was er geen belangstelling voor. Ook gratis niet. Het gaat goed met de economie.
Op de terugweg heb ik wat gereedschap opgehaald van de zolder in Lelystad. De werkzaamheden zijn zo goed als afgerond en ik begon bepaald gereedschap te missen. Wat denk je? Sta ik daar op die zolder te koekeloeren en te denken, want ik weet niet meer precies wat van mij is en wat van onze zoon. Ik had van dat gereedschap geen lijstje gemaakt. Dus heb ik enkel mijn boormachientje meegenomen, want die koffer herkende ik als enig. Haha! Maar ach, het zit in de familie.
Op de terugweg ben ik even naar een autodemontagebedrijf gereden. Ik vind het een leuk bedrijf met aangenaam personeel. Bij de firma Van der Feer mag je zo het terrein op waar de sloopauto's keurig gegroepeerd per merk staan opgesteld. Ik heb een lampfitting uit een Fiat gehaald. Dat ding heb ik nodig om het lampje met het achteruitrijalarm te monteren op de bus.
Wat denk je? Sta ik bij de balie, hoor ik opeens een mij zeer bekende stem. Bleek het Rob te zijn, iemand die net als ik toen zwerfvuil opruimt in Lelystad Haven! Een kleine wereld. Laten we elkaar nou weerzien vanwege onze gemeenschappelijke interesse : autotechniek. We hebben gezellig staan bijpraten. Vandaar dat ik pas na het middaguur weer thuis was. O ja, de fitting hoefde ik niet te betalen. Wat een bedrijf! Van der Feer dus in Lelystad.