vrijdag 5 april 2019

Waterbeheer

Ik weet niet beter, dan dat er over het tekort aan water in de zomermaanden vaak geklaagd wordt. Een zomerse, droge week leidt al tot instructies die oproepen tot besparen van water. Wij zelf vinden dat we altijd al bewust met water moeten omgaan. Een klein voorbeeld : niet de kraan open laten staan terwijl je de tanden poetst. Nee, we sparen niet onze ontlasting en urine in het toilet op, om ze één keer per dag weg te spoelen. Haha! Maar we hebben wel twee spoelknoppen; een voor de kleine en een voor de grote boodschap. Het gebruik van een flinke regenton vinden we daarom noodzakelijk. Ook al hebben we amper een tuintje. Het klinkt misschien gek, maar zelfs als we de drinkbak van onze hond(en) van schoon water voorzagen (3x per dag), ging het oude de tuin in. Dat is nu niet meer nodig, want we hebben nauwelijks een tuin. De regenton volstaat (en staat vol).
Vanmorgen las ik in een krant dat men maatregelen gaat treffen om periodes van droogte op te vangen. Het peil van het grondwater is sinds de vorige zomer behoorlijk gedaald en nog steeds onder gewenst niveau.
Men wil extra waterbekkens gaan aanleggen. Hè, hè, het werd tijd. Normaliter beschermt men ons tegen het water, maar nu is het tijd om ervoor te zorgen dat we voldoende water hebben. Het blijft een vreemde zaak in een waterig landje, waarin we ooit een prins hadden die zich met watermanagement bezig hield.