woensdag 17 april 2019

Verbazingwekkend

Omdat Fenna weer uitgebreid stond te snuffelen en ik geduldig haar speurwerk afwachtte, zag ik iets verontrustends. Iemand liep naar een auto om daarmee op pad te gaan. De meneer in kwestie kon zich amper staande houden en was in al zijn bewegingen erg traag en niet bepaald doelgericht. Ik zag op afstand toekijkend hoe zijn handen trilden. Het duurde voordat hij het portier van het slot had. Hij leek wel dronken toen hij zo opzoek was naar het sleutelgat. Het gaan zitten en vervolgens het lichaam recht achter het stuur positioneren duurde een eeuwigheid, zo leek het.
Ik weet zeker dat die meneer, waarvan ik weet dat ie ernstig ziek is, medicijnen slikt en een slokje lust, een reactievermogen heeft van rond de 8 á 10 seconden. Maar ik denk eerder dat ie helemaal niet zal reageren. Naar mijn mening zou zijn rijbewijs ingetrokken moeten worden.
Als het een dronken iemand geweest zou zijn, had ik de autosleutels subiet afgepakt. Maar in dit geval ligt het anders. Ik ben geen (keurings) arts.
Een ander verbazingwekkend iets. Voor het herstel van de Notre Dame in Parijs was in een mum van tijd een half miljard euro(!) beschikbaar gesteld. Wat zullen de gele hesjes en de Franse armen daarvan vinden? Een stapel stenen met hout (maar wel een heel bijzondere, hoor) schijnt toch belangrijker te zijn dan menig mens in nood. Het geeft te denken.