zaterdag 13 april 2019

Foute boel!

uitgehakt
Zoals ik al vaker zeg, gaat niet alles naar wens als ik zo links en rechts aan het prutsen ben. Een week of wat geleden zag ik in de door mij herstelde buts boven de schuifdeur een barst verschijnen. De daar aangebrachte plamuur begon los te laten! Vanmorgen heb ik de hele mikmak maar los gebikt en deels opnieuw gevuld met plamuur. Deels, want ik breng dat spul laag voor laag aan. Tijdens het verwijderen van de oude lag, kwam de bron van de ellende tevoorschijn : er zat een luchtbel in het plamuur. Stom.
met de föhn
Terwijl de plamuur aan het uitharden was, heb ik met een föhn de beide stickers met de nationale driekleur verwijderd. In eerste instantie begonnen die stickers te verkleuren. Toen heb ik de kleuren overgespoten. Maar nu gingen de randjes van de stickers loslaten (krullen) en de verf ook. Dus ik heb een rigoureuze maatregel getroffen : stickers eraf en de vlaggen op de carrosserie spuiten. Zo'n vlaggetje van 15 x 9 cm spuiten vergde de nodige voorbereidingen. Toen de ondergrond aan de gestelde eisen voldeed heb ik eerste de boel goed afgeplakt met tape en (veel) papier. Daarna ben ik begonnen met het in de grondverf zetten van de het hele vlagoppervlak.
gespoten vlag
Toen de grondverf droog was, ben ik de vlagdelen gaan afplakken. Daarna heb ik de kleuren per kleur gespoten en telkens gewacht tot de lak droog was. Dus dat duurde even. Als afwerking heb ik er nog blanke lak overheen gespoten. Gedurende de droogtijd deed ik andere werkzaamheden aan de bus. Ik ben tevreden met het resultaat : de nationale driekleur op de carrosserie gespoten.