Na eerst het land uitgezet te zijn, mogen de Chinese koks weer terugkomen. De regering dacht dat Nederlandse koks ook chinees konden koken. Haha! Wat blijkt nu? Volgens de Chinese koks nemen Nederlandse koks de Chinese keuken niet serieus. Is er nu ook al sprake van populisme onder de koks? Ik heb een paar keer in zo'n duur restaurant gegeten. Hoewel, gegeten, het was meer snoepen. Ik kreeg een enorm wit bord voorgeschoteld, dat ergens in het midden niet geheel schoon was. Maar dat bleek dus 'het eten' te zijn. Eerder kreeg ik een kommetje dat behoorlijk nat was, die als soep werd gepresenteerd. Ter afsluiting was er een toetje. Toen kwam dat vuile grote bord weer terug. Laat iemand nou net de deur open doen. Wat denk je? Weg toetje! Men noemt zo'n eetgeneuzel haute cuisine. Daar krijg je dus heel weinig voor heel veel geld. Maar ja, een mens met geld wil zich graag onderscheiden van de rest.
Wat bij de rest populair is, wordt als niet serieus afgedaan. Populistisch koken dus. Koken zoals de klant het wenst. Maar ja, dat tien keer liever dan één keer haute cuisine. Dat is het resultaat van koken wat de kok leuk vindt.
Na afloop hebben we een snackbar opgezocht, want we kwamen om van de honger trek.