vrijdag 5 april 2019

Omgekeerde discriminatie

Opeens zag ik een opvallende foto voorbijkomen van Sylvana Simons. Je weet wel, die vrouw die tegen veel wat Nederlands is. Ze is van mening dat ik last heb van mijn landgenoten en dat ze mij slecht behandelen. Maar dat is dus niet zo. Het is eenvoudig een kwestie van wie goed doet, goed ontmoet. Dus heb ik weinig last ondervonden, uitgezonderd van gangbare zaken zoals jaloezie.
Op de foto staat Sylvana als quasi leidster omringd door kleurgenoten (zeg ik dat goed, want zwarten mag niet meer) afgebeeld met een pistool. Ik geef direct toe dat mijn primaire gedachte was : het hoort wel bij elkaar. Ik bedoel die kleur en dat wapen; nogal bevestigend. Nee, dat is geen vooroordeel en ook geen discriminatie of racisme. Kijk maar in onze gevangenissen en naar een programma als Opsporing Verzocht. Het is de realiteit.
Maar goed. Nou ja goed, niet goed natuurlijk. Stel Geert Wilders of Thierry Baudet gaat zo op de foto met een groepje potige skinheads. Ik weet zeker dat dan de pleuris in ons landje zal uitbreken. Velen vonden de foto van Baudet in het zwembad al erg. Ach, zo gaat het in dit kleinzielige landje. Maar als Sylvana met revolver poseert is het 'anders'. Of is het gewoon? Zij dus wel, de rest dus niet.
En wat de foto betreft : zo verbindend vind ik het ook weer niet.