maandag 15 april 2019

Nergens zin in

Vandaag was een rare dag, voor mij. Ik had zowaar nergens zin in! Hoera! Ik heb daarom niet veel gedaan. Ja, ik heb mijn zus even gebeld. Ik had net mijn 2e kop koffie getankt en ben er even voor gaan zitten. Toen er opgenomen werd, hoorde ik haar flink hijgen. Ik dacht : ja, wat dacht ik eigenlijk? Maar toen bedacht ik opeens dat je tijdens bepaalde bezigheden echt niet de telefoon beantwoordt. Nee, zij was wel op de maandagochtend flink aan het werk in het huis.
's Middags, na de lunch,  ben ik op de scooter (dus ook al geen zin om te fietsen) naar de loods gereden. Daar heb ik het zonnedoek van de overkapping opgehaald. Het mag dan een flink doek zijn (6.00 x 2,50 meter), maar het gewicht stelt weinig voor. Onderweg ben ik even bij wat tulpenvelden gestopt om foto's te maken. Er werd gesproeid, het is nog steeds te droog. Nog niet alle tulpen staan in bloei, al zal dat deze week vast veranderen.
Na thuiskomst hebben we het doek op de overkapping gelegd, door de peesrand ervan door de rail te duwen. Daarna heb ik het stormvast vastgezet. Het werd onder de overkapping veel te warm. De temperatuur liep op naar de 30 Celsius. Aangezien de weerlieden mooi weer verwachten, besloten we nu al het doek te plaatsen. De wandjes laten we nog even zo. Tenzij het nog te warm is.
Gisteren heb ik ook vanwege de weersverwachting mijn winterjack in de wasmachine gegooid. Vanmiddag, in het zonnetje, was ie droog. Toen heb ik het met een spuitbusje waterdicht gesproeid. Nu is ie naar de zolder verhuisd.