woensdag 10 april 2019

Jaloezie

Als je zoals ik als man bezig houdt met het huishouden, dan zijn er altijd wel weer mensen die daar wat schamper op reageren. Hetzelfde als ze te horen krijgen of zien dat ik bloemen voor mijn partner koop. De meeste opmerkingen komen voort uit jaloezie. Denk ik. Zo zei iemand tegen mij, toen ik met bloemen thuiskwam, dat ik blijkbaar last heb van verlatingsangst. Haha! Ik lachte erom, maar ze meende het. Echt waar. Iemand anders vond dat ik onder de plak zat, omdat ik ook huishoudelijk werk doe. Over het meebrengen van bloemen heb ik ook te horen gekregen, als zou ik iets goeds te maken hebben.
Interessant voor mij is via hun opmerkingen te horen hoe zij zelf in hun relatie staan. Ik ben over het algemeen bewust bezig. Dat geldt dus ook voor bedankjes en het tonen van genegenheid. Zelfs het dagelijks klaarmaken van het ontbijt is voor mij niet enkel een routineklusje. Er zit steevast en primair een basiselement aan vast : liefde. Dat zullen al die jaloerse mensen met hun schampere opmerkingen vast raar vinden : liefde, wat is dat?
Vandaag ben ik niet naar het ziekenhuis gegaan. Sonja bood aan de buurtbewoner zelf te brengen en te halen. Eerlijk gezegd was ik blij, want meneer is wat lastig in de omgang. Mannen onder elkaar reageren anders dan wanneer er een vrouw bij is. Vanmiddag gaat ze weer, maar dan met iemand anders voor twee afspraken. Petje af hoor. Op mijn beurt zorg ik ervoor dat ze niet hoeft te koken en het huisje opgeruimd is. Zo doen we dat dus.