zondag 7 april 2019

Lentekriebels

Deze week hebben we de bus nog nodig voor het vervoeren van wat groot materiaal. Als dat gebeurd is, ga ik hem weer reisklaar maken. Ik heb voor de winterperiode veel spullen op de vliering gelegd. Hoog en droog. Op dit moment ligt er nog een compleet tweepersoons bed in.
Ik had het idee de beide stoelen te verlagen met ongeveer 5 cm. Vanwege de montage van de draaiplateaus is de zit nu toch wel erg hoog geworden. We kijken nog net door de voorruit. De bedoeling was om van de sokkel zo'n 5 cm te verwijderen. Helaas kan dat niet eenvoudig door een stuk van de boven- of onderkant af te halen. Op beide kanten bevinden zich de bevestigingspunten waarmee de sokkel zowel aan het chassis als aan de stoel bevestigd is. Dus zou er een stuk tussenuit gehaald moeten worden en vervolgens de beide delen weer aaneen laten lassen. Maar de vorm van de sokkel is niet rechthoekig.
Een ander obstakel is de accu. De huishoudaccu onder de passagiersstoel is dermate hoog, dat de beide polen bij verlaging van de stoel vrij dicht onder de zitting komen. Ik zit nog te dubben of een speciaal accudeksel misschien de oplossing kan zijn.
Onder de overkapping was het rond 11.00 uur vanmorgen al 25 graden Celsius! Sonja heeft de kussens met nieuwe (door haar gemaakte) hoezen op de banken gelegd. We gaan straks, als de visite vertrokken is, weer buiten zitten. Er is een aantal buurtbewoners dat hier van koffie met taart geniet. Lekker en gezellig.