donderdag 4 april 2019

Emigreren?

Had ik altijd al willen doen. Weg van hier. Daarom kijk ik graag naar programma's waarin mensen alle schepen achter zich verbranden en naar een ander land vertrekken.
Inmiddels bevind ik me in de levensfase, waarvan men stelt oude bomen moet je niet verplaatsen. Maar dat bepaal ik zelf nog steeds. Voor de helft. Dus blijft het kriebelen. Komt bij, dat ik niet meer per se hoef te gaan werken. Een vakantie op een camping waar het nodige gedaan moet worden, lijkt me ook wel wat. Gewoon een halfjaar weg van hier. Ja, dan ga ik natuurlijk ook naar het buitenland.
De mensen die ik in die tv programma's zie, moeten in hun nieuwe omgeving aan de slag. Soms zet ik er vraagtekens bij. Vooral wanneer men een eerder failliet gegane zaak weer nieuw leven probeert in te blazen. Ik bedoel : gaan ze het anders aanpakken dan dan hun voorgangers? Aan de andere kant is het ook zo, dat in het diepe springen naast risico's ook zijn charmes heeft.
Ik zie mezelf dus wel op een camping of een boerderij 'wonen', om daar dagelijks wat hand en span diensten te verlenen. Desnoods met als tegenprestatie een verblijf. Gratis, maar niet voor niets.