vrijdag 5 april 2019

Het hart van de Ducato

Voor de techneuten en/of geïnteresseerden het volgende. Op het internet kwam ik een afbeelding tegen van een los motorblok van een Fiat Ducato. Ik heb de foto even 'geleend', want ik vind hem interessant om te zien. Het is hetzelfde blok als wat in onze Ducato gemonteerd is, een 2,5 diesel zonder franjes zoals een turbo. Lekker basic met een kleinere kans op storingen en gemakkelijk in onderhoud.
De foto is voor mij interessant, omdat de voorzijde van het blok zoals het in de wagen gemonteerd is nauwelijks zichtbaar is.
Het blok in onze Ducato heeft als typenummer 8140.67 en is gemonteerd in een 14 / 230 BDMAF Combinato voertuig. Die informatie heb ik nodig wanneer ik iets via het www bestel of wanneer een garage onderhoud gaat plegen.
Als ik naar de foto kijk, dan krijg ik de kriebels. Ik zou maar wat graag het motorblok op die manier eens beschikbaar willen hebben. Dan kan ik overal bij en de boel eens flink schoonmaken en eventueel reviseren. Een leeg motorcompartiment geeft dan ook de gelegenheid die ruimte eens te inspecteren en op te schonen.