zondag 28 april 2019

Dortmund - Schalke 2-4

Vanwege het slechte weer heb ik 's middags op een Duitse zender gekeken naar een rechtstreekse uitzending van een voetbalwedstrijd (derby) van twee grote clubs : Dortmund thuis tegen Schalke 04. Met Schalke gaat het al langere tijd niet zo goed. De trainer werd ontslagen en good old Huub Stevens pakte de trainersdraad weer eens op. Dat leidde niet direct tot betere eindresultaten, maar gisteren sloeg het elftal van Huub Stevens toe. Nota bene tegen een sterke opponent en in een uitwedstrijd.
Schalke nam zowaar een voorsprong, die na de gelijkmaker van Dortmund even later weer genomen werd 1-2. Na de rust werd twee keer een rode kaart uitgedeeld aan Dortmund spelers toen zij de noppen van hun schoenen in enkels van de tegenstander plaatsten.  Het werd dus 11 tegen 9 bij een stand van 1-3 voor Schalke. Wat denk je dat de mannen van Stevens met nog ruim 30 minuten te spelen gingen doen? Nee, ze walsten niet alsnog over de rest van Dortmund heen. Ze gingen op balbezit spelen; powerplay dus. Ik vond dat nogal onverstandig. Ik weet hoe Dortmund is. Als het onverhoopt 2-3 zou worden, dan slaat
Dortmund op hol en is de kans groot dat Schalke met lege handen naar huis gaat. Stevens greep niet in toen de bal traag achterin rondgespeeld werd. Wat denk je? Het werd 2-3 door een grove dekkingsfout achterin bij Schalke. Uiteindelijk werd het vlak voor tijd 2-4. Al met al liet Schalke zien waarom het in zwaar weer verkeert. Ik zag veel onnodig balverlies, te vaak het persoonlijke duel willen aangaan in plaats van afspelen en veel egoïstisch voetbal. Er is nog veel te doen voor Stevens.