maandag 1 januari 2018

Hoera, 2018!

Voor iedereen wens ik een heel mooi 2018, met veel goede gezondheid en geluk! We zijn weer een jaar verder en zijn de jaarwisseling zonder kleerscheuren doorgekomen. Iets wat niet iedereen zeggen kan, dus ben ik tevreden over onze situatie. De arme huisdieren zijn vanmorgen hun schade gaan inhalen. Tom en Fenna liggen in een diepe slaap. Afgelopen dagen hebben we hen de vrije loop gegeven door het huis. Tom zat vaak boven, terwijl Fenna zich erg veel bij ons nestelde. 's Avonds ging ze achter ons aan de slaapkamer in. Bij wijze van uitzondering heb ik haar opvouwbare bench in de slaapkamer opgezet. Daar heeft ze twee keer de nacht doorgebracht, vanwege de knallen. De afgelopen dagen liep ze trillend en hijgend door het huis. Ze moest natuurlijk ook naar buiten. Al was het maar om haar behoefte te doen. Gelukkig deed ze dat ook. Daarna sleepte ze ons als het ware terug naar huis. Ik had een kalmeringsmiddel voor haar gekocht. Het heeft niet echt veel geholpen.
Voor Tom heeft Sonja een kattenbak in het halletje neergezet. Zijn luikje werd dusdanig afgesloten, dat hij niet naar buiten kon. Gisterochtend was het stil, toen heb ik hem naar buiten gelaten. Meneer was na een uurtje weer thuis. Afgelopen dagen sloop Tom door het huis.
Er was hier na middernacht heel wat vuurwerk. Maar vanmorgen was de straat bijna helemaal schoon. Kijk, daar houdt Wimmie dus van. Zo'n festijn is pas achter de rug, wanneer de boel weer opgeruimd is. Ik hoop dat het een mooi jaar gaat worden. Zoiets als afgelopen jaar, maar dan met meer uitstapjes met de camper.