vrijdag 12 januari 2018

Een oproepje mbt dystrofie

Ik had al een tijdje niets vernomen van een fan / lezer / co-auteur van dit blog. Maar vanmorgen las ik een reactie. Met name het eerste deel vind ik dermate belangrijk, dat ik er een berichtje van gemaakt heb. Het betreft het volgende :

Dag Willem,

Na een lange 'radiostilte' mijnerzijds volgt hier eindelijk weer eens een reactie op een van jouw dagelijkse stukjes op dit weblog. De reden tot mijn 'afwezigheid' heeft alles te maken met hetgeen ik schreef omstreeks Kerst 2014. Nét toen mijn rechterhand na 3 jaar weer een beetje bruikbaar was ontstond, door een knullig voorval, hetzelfde ongemak aan mijn linkerhand; dystrofie. Van deze ziekte weet men nog zó weinig dat totale genezing ervan nog niet mogelijk is. Na allerlei probeersels, waaronder o.a. TENS-therapie (stroomstootjes), zonder resultaat, rest pijnbestrijding en doorlopende fysio-therapie. Lezers van dit blog, met eenzelfde probleem, die baat hebben bij een of andere onbekende behandeling, zou ik willen vragen; geef het s.v.p. door. Ondanks alles kan ik met mijn vingertoppen inmiddels weer aardig 'uit de voeten' zogezegd.

Fan-tilator.

Beste Fan-tilator,

Hoera, eindelijk weer een berichtje. Ik begrijp dat je een moeilijke periode achter de rug hebt. Op de eerste plaats wens ik je beterschap toe met het verdere herstel. Ik hoop dat er lezers zijn, die zullen reageren. Ik zou zeggen doe rustig aan.

Groet,

Willem