woensdag 31 januari 2018

Moderne technologie

Mij is gevraagd of ik het handig zou vinden wanneer het autoportier opengaat als mijn gezicht wordt herkend. Ik moest gelijk aan mijn dubbelgangers denken. Ik schijn er een paar te hebben. Dus dat schiet niet op. En wat als ik mijn snor verwijder, of een baard laat groeien? Een facelift zit er niet in, maar een ongeluk schuilt in een klein hoekje. Wat als mevrouw een keer geen botox heeft ingespoten of juist wel? Of haar make-up is vergeten. Oké, dat laatste komt niet voor. Om maar te zwijgen over 3D maskers.
Trouwens, ik mankeer toch niets aan mijn handen? Wat een ongein eigenlijk zo'n toepassing. Louter car-make-up. Men zou de technologie beter op een heel ander manier kunnen inzetten. Wie niet in een correcte geestestoestand verkeert krijgt de auto niet gestart. Dus niet meer met alcohol, drugs of een agressieve bui achter het stuur. Smartphones die automatisch uitgeschakeld worden in de auto lijkt me ook een betere functie.
Automatische snelheidsbegrezers lijken mij ook handig. Niet alleen vanwege handhaving van de max. snelheid, maar ook wanneer er zijwegen, zebrapaden enz. zijn. En wie zonder verzekering, apk en/of wegenbelasting probeert te rijden heeft ook pech.