dinsdag 16 januari 2018

Eigen volk eerst

Ik zag een krantenkop voorbijkomen, waarin een vakbond zich sterk wil maken voor werkloze landgenoten. Men wil hen voorrang geven boven (arbeids)immigranten. Het lijkt mij een normale zaak. Niet alleen sociaal, ook zakelijk / economisch gezien.
Als er voor een bepaald beroep nauwelijks mensen van eigen bodem te krijgen zijn, dan mogen buitenlanders van mij aan de slag met als eersten zij die hier al een uitkering krijgen. Dus liever niet vanwege lagere kosten en omdat ze 24/7 willen werken. Ik bedoel : men heeft hier niet voor niets het minimumloon en de 40 uur werkweek ingevoerd.
Ik heb ooit plaats moeten maken voor Roemeense fruitplukkers. Ze waren goedkoper en wilden 7 dagen in de week van 's morgens vroeg tot 's avonds laat werken. De argumentatie kwam mij als een soort verwijt naar mij toe over. Als een ondernemer daarom voor buitenlanders kiest, heeft hij een VOC roversmentaliteit. Eigen volk dus eerst. Ik weet dat ik nu een ordinaire nationalist ben en wellicht met Hitler word vergeleken. Maar dat moet dan maar. Ik denk dat Hitler daar meer moeite mee heeft dan ik. Haha!