vrijdag 5 januari 2018

Oeps, een foutje!

Van tevoren had ik keurig uitgemeten en berekend waar ik de twee dagrijlampen zou willen monteren. Ik ben daarbij gebonden aan de beschikbare ruimte in de bumper en natuurlijk de wettelijke regels. Vooral de laatste wilde ik domweg volgen, om ellende met handhavers te voorkomen. Echter, toen iemand mij na de montage een bepaalde vraag stelde over de onderlinge afstand tussen beide lampen ging ik opeens twijfelen. Wat is het geval?
De tussenafstand moet minimaal 60 cm zijn. Dat wist ik. Maar omdat ik de beide lampen ook op een bepaalde hoogte wilde hebben, ben ik na wat rekenwerk uitgekomen op lampen die max. 8 cm breed zijn. De voorgeschreven tussenruimte zou dan bijna 64 cm zijn. "Mooi!", dacht ik toen.
Toen ik later de lampen ging bestellen, koos ik toch voor het iets grotere model, dat ruim 3 cm breder is! Al met al dus 6 cm meer ruimte en minder tussenruimte. Nu staan de lampen 'slechts' 58 cm uit elkaar, wat niet conform de regels is. Oké, een kniesoor die daarop let, zou je denken. Nou, ik ken er heel wat. Dus ga ik de set toch maar verplaatsen.
Ik zal de beide lampen dus toch wat lager moeten monteren, om ze zodoende wat meer uit elkaar te kunnen plaatsen. Niet dat het zo'n ramp is hoor. Ik ben toch ook maar een mens? En het klusje houdt mij van de straat.