dinsdag 16 januari 2018

In het magazijn

Vanmorgen ben ik weer naar de loods gegaan. Dat doe ik vaak op de dinsdag en de donderdag. Er lag nauwelijks werk, dus kon ik wat aan de bus prutsen. Vorige week heb ik bij een Ducato sloperij in Kampen een paar rubbers en klemmetjes gekocht. Meneer was wel even aan het zoeken, kwam terug en vroeg mij met hem mee te gaan naar het magazijn. Even aarzelde ik. De laatste keer dat iemand mij dat vroeg, was ergens begin jaren 70. Ze heette Roos, was erg leuk maar om met haar naar het magazijn te gaan......? Nee dus. Ik was weliswaar een personeelslid, maar niet zo'n lid. Haha!
Maar verstand komt met de jaren, dus nu wel (huh?). Mij viel direct op hoe geordend alle onderdelen in dozen waren opgeslagen in stellingen. Grote labels schreeuwden wat de inhoud was. Alles lag keurig op bouwjaar, model en type gesorteerd. Ik kreeg een zeer goed gevoel bij deze georganiseerde meneer. Ik was al een paar keer eerder bij hem geweest, maar toen bleef ik bij de balie staan wachten.
Toen we de spullen hadden gevonden, moest ie even nadenken over de prijs. Hij zei dat het relatief veel werk was voor klein en goedkoop spul. Ik vond 5 euro een mooi bedrag. Ik onderbouwde de prijs met de opmerking, dat ik geregeld andere Ducato-eigenaren naar hem doorverwees. Meneer was daar blij mee en ging vrolijk akkoord met de prijs.
Ik heb ik de loods de rubbers en klemmetjes gemonteerd. Twee ontbraken  en twee waren kapot. Daarna heb ik de acculader een mooi plekje onder de motorkap gegeven. Ik heb vorig jaar een kleine, intelligente lader gekocht. Hij is onder de motorkap klaar voor gebruik opgehangen. Dus ik hoef hem niet tevoorschijn te halen uit een bagagebak. Het is nu een kwestie van de stekker in een 230 Volt aansluiting doen en de lader inschakelen. Handig! De oude, grote heb ik in het magazijn in de loods gezet voor gemeenschappelijk gebruik. Die lader heet vanaf nu Roos.....